top of page

Somogy vármegyében tekert a sereg 2023.05.13-án.2023. május 13-án Somogy vármegyében tekert a sereg. A kedvezőtlen országos meteorológiai előjelzések ellenére közel 300 fő ült nyeregbe, hogy a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére letekerjék a 21 és a 75 kilométeres távot. Többen, a rendezvény előtt egy nap alatt teljesítették a + 100 km-es távot is, hogy a 175-ös számmal csatlakozzanak a honvédség 175 éves évfordulójához.

Az időjárás kegyes volt a kerékpárosokhoz és csak pár fő kivételével megúszták szárazon a túrát. A nap során elsősorban a napsütés volt a jellemző, ami még kellemesebbé tette a festői környezetű tájakon, a 2022. év kerékpárútján, a Deseda-tó körül vezető és a Tour de Hongrie útvonalát is érintő szakaszon áthaladó kerékpártúrát.

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik csatlakoztak a 175 éves Magyar Honvédség rendezvénysorozat keretében megrendezett "Tekerj a sereggel!" kerékpártúrához. Elismerésre méltó köszönetét vejezi ki a HOSOSZ Kaposvár-, Sántos-, és Bőszénfa önkormányzatainak a nyújtott támogatásért, az MH Lahner György 2. Ellátóezred és a Kaposvári Honvéd Sportegyesület kiváló szervezői munkájáért, logisztikai biztosításért, továbbá az MH LMVIK Művelettámogató Meteorológiai Központ a precíz időjárás jelentésért. A szövetség mint fő szervező köszönetét fejezi ki minden katonai közreműködő szervezetnek a rendezvény sikeres végrehajtása érdekében végzett munkájáért.

Egészségükre!


Farkas László s.k.

HOSOSZ elnökTájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy 2023-tól a "Tekerj a sereggel!" (TAS) elnevezésű kerékpártúra helyszíne évenként változik és hazánk minden vármegyéjében megrendezésre kerül.


2023-ban az első vármegye Somogy. Vármegyeszékhely: Kaposvár.

Ideje: 2023.május 13.

Bővebb információt (útvonal, nevezés, utazás, szállás, egyebek) 2023. március 31-től a jelen honlapon adjuk közre.

Nevezés : 2023. március 25 - 2023. május 5. között! Figyelem: étkezést csak 2023. május 1-ig lehet rendelni!


NEVEZÉSI LAP
.docx
DOCX letöltése • 47KB


Kiírás
.pdf
PDF letöltése • 350KB


100 km-es táv egy nap alatt


TAS +100 felhívás
.pdf
PDF letöltése • 286KBRajt-Cél helyszín: Kaposvár Aréna

Részletes útvonal: feltöltés alatt!


Nagybani útvonal előzetes: Rajt-cél Kaposvár város, Kaposvár Aréna parkoló (lásd fenti kép).

Útvonal terv: Az Arénától indulva a Deseda kerékpáros úton (jelölt út) a Deseda-tóhoz, amit megkerülnek a kerékpárosok és azok, akik a 75 km-es távot kívánják teljesíteni folytatják az útjukat Dénesmajor irányába majd Sántos (frissítő hely) - Cserénfa - Kaposgyarmat - Hajmás - Gálosfa, Bőszénfa, ahol frissítés . A frissítő után: Simonfa - Zselicszentgál - Zselickislak-Töröcskei-torony - Kaposvár cél, ahol meleg étellel várjuk azokat, akik térítés ellenében rendeltek ételt.

Kaposváron belüli útleírást hamarosan közreadjuk.


A 2023. évi TAS kettő részből áll. 1./ 21 km-es kör a gyerekeknek és a szülőknek. 2./ 75 km-es kör. A rajt-cél mind a kettő esetben Kaposvár város, Kaposvár Aréna parkoló.

  1. Kiskör: 21 km útvonala Rajt-cél Kaposvár város, Kaposvár Aréna parkoló (lásd fenti kép).

Útvonal terv: Az Arénától indulva a Deseda kerékpáros úton (jelölt út) a Deseda-tóhoz, amit megkerülnek a kerékpárosok és a hamarosan közreadott Kaposvár város útvonalon vissza kerékpároznak a célba.


Útvonal térkép alább letölthető


TAS2023 útvonal
.pdf
PDF letöltése • 1.89MB

Comments


bottom of page