top of page

Szerb-magyar katonai felsővezetői barátságos labdarúgó torna

A Szerb haderő és a magyar katonai felsővezetői barátságos labdarúgó torna szervezésében idén már ötödik alkalommal közreműködött a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége. Először 2016-ban Magyarországon a HOSOSZ által a Magyar Honvédség számára szervezett szabadidős sportversenyen a Mikulás Kupán mérték össze labdarúgó tudásukat.

Azt követően 2017-ben április hónapban a magyar katonai felsőveztők utaztak Szerbiába, majd a szerb csapat novemberben Magyarországra és ez a hagyomány azóta is tart. A 2020. évi labdarúgó torna a pandémiás helyzet miatt elmaradt, de a két ország haderejének kiváló együttműködésének köszönhetően idén folytatódott a barátságos sporttalálkozó. Az idei mérkőzésnek a Budapesti Honvéd Sportegyesület adott otthont a felújított BHSE Kézilabda csarnokban. A labdarúgó tornán részt vett a Duško Žarković altábornagy a szerb légierő parancsnoka és Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a Magyar Honvédség parancsnoka is.Sajnos a nemzetközi pályaavató mérkőzésen nem sikerült győzni a magyar csapatnak, mert a rendes játékidőben a kiélezett, színvonalas küzdelemben eldöntetlen volt az eredmény. A csapatok a 3:3-as döntetlen állást három-három büntető rúgással folytatta, ahol ismételten eldöntetlen maradt az állás, mert mind kettő csapatnak kettő-kettő gólt sikerül rúgni. Ez után következett a mindet eldöntő győztes gólig tartó párbaj, amelyben a labdajátékokban kiváló szerb csapat diadalmaskodott. A magyar haderő csapata egy jó hangulatú, barátságos küzdelemben maradt alul és a dobogó képzeletbeli második fokára szorult.

A barátságos labdarúgó torna díjait Gergely István a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdakapus adta át. Az idei trófeát a szerb légierő parancsnoka emelhette a magasba.

Gratulálunk mind kettő csapatnak.Comments


bottom of page