top of page

CISM Futónap 2024.02.16.

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) szervezésében, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) támogatásával és a HM, illetve a HVK KIKCSF-ség közreműködésével, kiváló időjárási körülmények között, Magyarország honvédelmi miniszterének részvételével, 2024. február 16-án, Budapest helyőrségben szolgálatot teljesítő állomány részére, központi rendezvényként végrehajtásra került a CISM Futónap a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportlétesítményében (lásd: https://honvedelem.hu/hirek/a-katonak-sportbaratok-is.html).A nemzetközi szervezet létrehozását (1948. február 18.) 2006 óta közös futással ünneplik a CISM tagszervezetek. A Magyar Honvédség 1991-től tagja a Nemzetközi Katonai Sporttanácsnak (CISM) és először 2015-ben csatlakozott a futáshoz, amit azóta az MH alakulati minden évben végrehajtanak. Budapest helyőrségben, az úgynevezett központi CISM futás fő szervezője a HOSOSZ.


Az idei, központi futásra 247 fő előnevezett és a helyszínen még 65 fő regisztrált. Antal László dandártábornok jelentés beadását követően Krizsán Szabolcs százados az MH Sportszázad parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, majd röviden bemutatta az eseményt és felkérte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert köszöntő beszéde megtartására (lásd: https://honvedelem.hu/hirek/a-katonak-sportbaratok-is.html).

A miniszteri köszöntő után, Demeter Bence szakaszvezető (SPORTSZÁZAD katonasportolója) vezetésével közös bemelegítést hajtottak végre a résztvevők, majd teljesítették a 3200 m-es síkfutást.


Magyarország honvédelmi minisztere mellett teljesítette a távot dr. Kutnyánszky Zsolt, a HM védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára; dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke; Antal László dandártábornok, a HVK KIKCSF-ség csoportfőnöke; Gergely István 2x olimpiai bajnok vízilabdázó, a BHSE ügyvezető elnöke; valamint Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, a BHSE sportigazgatója is.


A 3200 m-es síkfutás teljesítését követően a résztvevők között sorsolás alapján díjak kerültek átadásra. A nyertes rajtszámok (három) kihízására a "Kajakirálynőként" emlegetett Kovács Katalint, háromszoros olimpiai bajnok, harmincegyszeres világbajnok, huszonkilencszeres Európa-bajnok kajakozót kérte fel a rendezvény moderátora.

A díjakat Magyarország honvédelmi minisztere, dr. Kutnyánszky Zsolt és Antal László ddtbk. adták át .


Farkas László s.k.

HOSOSZ elnökEmléklap:


CISM Oklevél
.pdf
PDF letöltése • 317KB

Rajtszám
.pdf
PDF letöltése • 178KB
CISM Sportnap honlapra
.pdf
PDF letöltése • 398KB

Comments


bottom of page