top of page

MH 64. Deseda Félmaraton jótékonysági futóversenyen


Több mint négyszázan, köztök 200 katona teljesítették 2020. szeptember 26-án, Kaposvárott a jótékonysági Deseda félmaraton futóversenyt, ami egyben Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság is volt. Idén, a jubileumi jótékonysági futás először nem a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyából indult, hanem a Kaposvár Aréna elől rajtoltak a versenyzők, hogy teljesítsék a versenyzők a 21,5 km-es távot egyéniben és váltóban.

Gratulálunk!

Kiírás

Idén is megrendezésre kerül az MH 64. Deseda Félmaraton jótékonysági futóversenyen 2020. szeptember 26-án, Kaposvárott.

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred által kezdeményezett futóverseny idén egyben Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság is. A MEFOB szervezője a Kaposvári Campus Testnevelési és Sportközpont. A versenyen részt vesznek a honvéd tisztjelöltek is mint főiskolai hallgatók, továbbá a Magyar Honvédség aktív és tartalékos, illetve nyugalmazott katonái, honvédségi dolgozók.

A rendezvényt egyben a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége által támogatott MH szabadidősport rendezvény, utcai futóverseny.

A Deseda Félmaraton nevezési díj nélküli futóverseny, viszont bárki adhat adományt a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi Gyermekrehabilitációs Egysége számára.

A rendezvény sajtótájékoztatóján Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka elmondta, hogy az elmúlt évben több mint 1 millió forintot gyűjtöttek össze. A parancsnok bízik abban, hogy idén ennél több adomány fog érkezni.

bottom of page