top of page

175 km-es Gyalogtúra

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködve a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségével 2023. szeptember 26-29. között 175 km-es Gyalogtúrát szervez a Magyar Honvédség jubileumi évfordulója tiszteletére.


A gyalogtúrát Magyar Honvédség állományába tartozó 10 fős csapat hajtja végre 5 nap alatt.

Rajt: 2023. szeptember 25., Pápa helyőrség.


Cél: 2023. szeptember 29., pákozdi Katonai Emlékpark.


A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége a sport eszközével tisztelgett a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulójáról, amikor a 175 éves Magyar Honvédség programsorozat keretében a jelen kor katonái a múlt bátorságából merítve, a civil lakosságot is bevonva öt nap alatt, 175 km-es gyalogtúrát hajtott végre 2023. szeptember 25-29. között, Pápa-Pákozd útvonalon. A tíz fős csapathoz naponta csatlakozott egy-egy fő NATO Force Integration Unit Hungary, Székesfehérvár katonai szervezettől.


A gyalogtúra utolsó napján a tíz fős csapathoz csatlakozott még az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred állományából egy négy fős csapat, amely szervezet a Magyar Honvédség megszületésével párhuzamosan született meg és jött létre az első utászzászlóalj. Az embert próbáló gyalogtúra záró napján a Honvéd Kadét Program tanulói is teljesítették az utolsó szakaszt és a 10 fős csapat kiegészülve a csatlakozókkal érkeztek meg 2023. szeptember 29-én 10 órakor a Katonai Emlékpark Pákozd emlékhelyre, ahol részt vettek Magyarország köztársasági elnöke és a honvédelmi miniszter jelenlétében végrehajtott megemlékezésen.
Ünnepelje velünk a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulóját egy felejthetetlen, és katonához méltó 175 km-es gyalogtúrával. Ön választhat, hogy az alább megadott csatlakozási pont melyikén csatlakozik a gyalogtúrához és teljesíti a maga számára teljesíthető távot.civil felhívás (2)
.pdf
PDF letöltése • 226KB


Comments


bottom of page